Turning Torso och BRISNu säljer NCC Turning Torso byggt i LEGO till högstbjudande och bolaget ger intäkten till organisationen ”Barnens rätt i samhället” (BRIS).

Den nye ägaren av Turning Torso byggt i LEGO bidrar till att BRIS kan fortsätta hjälpa barn som farit illa i landet. Budgivningen sker helt online perioden från den 20 oktober till den 17 november 2012.

Gabriel Bremler byggde Turning Torso i LEGO så likt originalet som möjligt utan limmande och med standardbitar. Det krävdes 250 arbetstimmar och 25 000 legobitar för att blir klar. Legokopian är c:a 2 meter hög.

Originalet i Malmö är på 52 våningsplan med 147 lägenheter och 4 200 kvm kontorsyta. Huskroppen vrider sig 90 grader från grunden till översta våningen.

”Vi hoppas på en dragkamp mellan Malmö och till exempel Stockholm.” … ”Ju fler som kräver en egen Turning Torso till sin stad och ju fler Malmöbor som vill ta hem den, så kommer en strid att gynna utsatta barn denna gång”, säger Magnus Jonsson, från NCC:s kommunikationsavdelning och ansvarig för BRIS-samarbetet.

Köparen av Turning Torso i LEGO får en unik modell av Nordens högsta skyskrapa och hjälper samtidigt barn med svårigheter. NCC har ett sponsoravtal med BRIS för att utöka jourtelefonens öppettider när barnen behöver BRIS, som tex på natten och under storhelger när fler söker hjälp.

”Barn vill få hjälp dygnet runt, därför arbetar vi hårt med att utöka vår tillgänglighet. BRIS finns tack vare privatpersoners och företags goda vilja, så ju mer pengar som samlas in, desto bättre kan vi möta barnens behov”, säger Heléne Tibblin, insamlingsansvarig på BRIS.

Lägg ett bud så här

1. Gå in på mäklarens hemsida
2. Lägg bud mellan 20 oktober och 17 november 2012
3. Blir Turning Torso i LEGO ditt ingår även transport och uppmontering

Se film om hur Turning Torso byggdes

Mikael Höglind